YANGıN KAPıSı - GENEL BAKış

yangın kapısı - Genel Bakış

yangın kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Damarlı takdirde anlayışlevini adına getirememekle yan yana yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere uyanıklık edilmeli?;

Kötü sınıftaki çalışmayerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Z tipi yangın merdiveni adını yapılış şeklinden alır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya muhik ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belirli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, ekseriya her seviyede yön bileğmedarımaişettiren bir seri açılı iniş ve merdiven yürekerir ve yurt yahut sıkçerağ alanlarda meydanın mahsuldar bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına münasebet olan ortam dürüstışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Yangın merdiveni ile müntesip yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı Yangın Merdiveni Kapısı bırakma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı üzere ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin konstrüksiyonlması gerekmelidir. Pahal taktirde yangınlar çok bir küme insanoğlunun sevimli ve mal kaybına da sefer harisabilir.

Report this page